map North Island

Hein and Wil website

Onze reis naar Nieuw Zeeland en de Cook Eilanden 2006

Noord Eiland van Nieuw Zeeland

Zoals reeds vermeld arriveerden we in Auckland op Woensdag 25 October. Om over de reis vermoeidheid en jet lag heen te komen bleven we een paar dagen in Auckland en verkenden we de stad zo'n beetje. We genoten van de vele parken en het Auckland Museum waar we voor het eerst kennis maakten met Maori cultuur. De vele waterkant restaurantjes waren ook populair bij ons.
Wil and Maori warrior
Hein and Maori girl
Auckland Park
Wil dinner outside
City of Sails
Auckland:
"City of Sails"
Via het Arataki Visitors Centre in Titirangi lieten we Auckland achter ons op onze weg naar het N naar Muriwai (Jan van Genten broedkolonie) - Waipoua Forest and Cape Reinga.
Totempole?
Gannet colony
Tane Mahuta
Cape Maria van Diemen
Cape Reinga
Van Cape Reinga reden we door het Northland landschap met overal resten van vulkanische origine. De Bay of Islands en het kleine historische dorp Russell was onze volgende bestemming. Hier zijn we een paar dagen gebleven.
Bay of Islands
Russell waterfront
Hier kon Hein zeilen op een dwarsgetuigde boot: de glimlach kwam niet van zijn gezicht!
R. Tucker Thompson
Hein sailing the ship
Under full sails
Russell
Niet ver van Russell, in Kawakawa, heeft de beroemde architect, Friedensreich Hundertwasser een paar jaar van zijn leven doorgebracht.
Zijn natenschap zijn de locale openbare toiletten, middenin het centrum naast de andere gebouwen langs de hoofdstraat. Een voorbeeld wat een goede architect kan doen met zulk een mondaan geval!
Hundertwasser Toilets
Hundertwasser detail1
Hundertwasser detail3

Door te klikken op een van de foto's opent zich een nieuw venster met een vergroting.

Voor het laatst bijgewerkt January 30, 2007

 

Na van onze latte genoten te hebben aan de overkant van de straat van Hundertwasser was het weer voorwaarts: langs een smal grindweggetje naar het Goat Island Marine Reserve.
Rond dit eiland vindt men veel mariene dieren en planten. Een grote boom aan de rand van de klif zat vol met Aalscholver nesten(zie Algemene New Zealand pagina)
Goat Island
Toen verder naar het Coromandel Schiereiland en zijn stranden.
Coromandel Peninsula
Wil beachcombing
Hahei Beach
Hein lunch Hahei
Wil Cathdral Cove
Cathedral Cove Hein
Wil on trail
We bleven enkele dagen in Hahei en het bijzijnde Cathedral Cove Marine Park totdat we bijna werden weggeblazen door een storm. We besloten door te gaan naar het vulkanische centrum van het Noord Eiland i.e. Rotorua - Taupo - Tongariro
Craters of the Moon1
Craters of the Moon 2
Tongariro pan
We had gehoopt op een goede dag om de Northern X-ing te lopen maar slecht weer verhinderde dat. Het pad is aan de andere kant van de bergen op de panorama photo. En ja, het sneeuwde daar!
Het was dus weer rijden via de Raukawa Falls to Wanganui. Hier werd de eerste Santaclaus optocht alweer aangekondigd. Deze plaats deed Hein wat vreemd aan. Zijn ouders en dus hij ook waren hier bijna terecht gekomen toen ze in de vijftiger jaren naar NZ wilden emigreren.
Raukawa Falls.
towards Wanganui
Wanganui parade
Narrow road
Not impressed
Bluebridge Ferry

Maar op een vroege Zondagmorgen besloten we maar verder te gaan en boekten de ferry naar het Zuid Eiland. Het regende weer eens.
Wil vond op de kaart een weggetje om weg te komen van de kustweg met windvlagen zware regen.
In de plaats kwamen we terecht op dit smalle bochtigen weggetj dat weliswaar geplaveid was.
Ze was er niet van onder de indruk

Op Maandag 13 November namen we de Bluebridge Ferry naar het Zuid Eiland.
Naar de top van de pagina
Terug naar de algemene Nieuw Zeeland pagina
naar het Zuid Eiland
naar Rarotonga (Cook Eilanden