Ons Huis

Ons Atlin huisje is aardig wat kleiner dan ons huis in Calgary.
Het was niet gemakkelijk om een plaatsje te vinden voor al onze spulletjes.

Maar het huis is niet alles, in de achtertuin staat nog een aardig ruime gastencabin/atelier plus een stel bijgebouwtjes zoals: een brandhoutdak, een kasje, een "meathouse" (de vorige bewoner jaagde en "hing" hier zijn elandenvlees) en een pas gebouwd gereedschaphut.

Toen we dit huis kochten wisten we dat we het moesten verruimen en dat een plat om uit te kijken over het meer en de bergen erg welkom zou zijn.


In de zomer van 2000 zetten we de schop in de grond om aan te bouwen.
De zomer van 2001 waren we druk bezig met het afwerken van het interieur en natuurlijk blijven er nog wel enige kleine dingen die gedaan moeten worden maar daar leven we wel omheen.

Maar nu met twee kleindochters zochten we naar nog meer mogelijkheden om de ruimte in het huis beter te kunnen gebruiken. Zo begonnen we in Mei 2005 een grote verbouwing van de bovenverdieping.
We besloten om het dak aan de zuidzijde op te lichten en zo de leefruimte onder het schuine dak te vergroten. Dit was allemaal net klaar voor de eerste sneeuw viel in October 2005.

Het huis is gebouwd vroeg in de 80-er jaren door een Zweedse timmerman, Bo Eriksen, die in Atlin woonde en die hier een aantal huizen gebouwd heeft.
Onze gastencabin/atelier

Onze gastencabin met een ruime rommelzolder, zoals die was voor de zomer 2004.

Maar om een plaats te krijgen waar we beiden aan onze kunstprojekten kunnen werken, bouwden we een gedeelte aan in 2004 en kregen zo een mooie lichte werkplaats.

 

"Bijgebouwen"
Bloemen
eethoek en keuken
Rest van de begane grond: keuken
eethoek. enz.
Van de boekenkast in de zuidoost hoek, het zitraam aan de w-kant en de eigenhandig gemetselde muur achter de houtkachel met lokaal verzamelde natuursteen en een paar fossielen die we over een langere tijd overal op de wereld verzameld hebben (een verhaal op zichzelf) en de planten die licht krijgen door de ramen hogerop in de muur: alles maakt dit een heerlijke ruimte om in te vertoeven, zomers en winters.

Hout bergplaats en het "Meathouse"
Onze moestuin
Bij de achterdeur
Het platje bij de achterdeur
Huis in de sneeuw

Terug naar de inhouds bladzijde

Terug naar de top v/d bladzijde

Door te klikken op een van de foto's opent zich een nieuw venster met een vergroting.

Voor het laatst bijgewerkt 14-dec-05

Het interieur van de 2001 aanbouw.
Buitenom: de tuin, de bijgebouwtjes en (in de zomer) overal bloemen.
Ons broeikasje