Hein en Wil website

Onze reis naar het Zuid EiIand van Nieuw Zeeland pagina 2
23 Maart - 28 April 2008

Door te klikken op een van de foto's, opent zich een nieuw venster met een vergroting.

Bijgewerkt October 29, 2008

Terug nar de inhouds pagina
Terug naar boven
Oamaru cliff path
Oamaru Shags
Wil beach Oamaru
Wil Oamaru cliff path
Wil pillow lava
Bushy Beach
Sheep
reef heron
pillow lava
Paua shells
Hein Oamaru clif path
Hein beach Oamaru
Hein Fur Seal Oamaru
NZ Fur Seal
Oamaru: een plaatsje met tienduizende aalscholvers (links) en een paar schapen, maar beter bekend om de Blauwe (links-onder) en Geel-Oog Pinguin (onder) kolonies .
Yellow-Eyed Penguin
Blue Penguin
Oystercatchers
Het heeft ook een prachtig pad langs de klif naar een geologische bijzonder gesteente bekend als een "pillow lava" en een prachtig stuk strand met Paua schelpen voor Wil en vogels voor Hein.
Pillow lava

Scholeksters in vlucht (boven)

"Reef" Reiger in vlucht (onder)

Boven is "Bushy Beach" bij Oamaru waar de "Geel-Oog" Pinguins broeden en waar ze later in de middag aan land komen alleen, met zijn tweeen of drieen. We zagen een trio het strand over waggelen om te verdwijnen in de bosjes op de klif. Terwijl we wachtten op de pinguins onderhielden de New Zealand Fur Seals (Zeehonden) ons met hun capriolen.
Tasman plaque
weka
west coast beach
Wild Black Stilt
Omdat het begon te regenen in Oamaru hopten we over naar de westkust bij Greymouth (aan de monding van de rivier de Grey) waar ook fantastische zandstranden zijn (boven). Net als tijdens ons 2006 bezoek hadden we bezoeken van de stevige "weka" : een tamelijk veel voorkomende loopvogel dat zich kennelijk goed kan verdedigen tegen allerlei roofdiertjes van niet-Nieuw Zeelandse afkomst.
Ergens in het noorden van het Zuid Eiland vonden we deze tegels ter herinnering aan Abel Tasman (klik op de foto om een vergroting te zien) die kennelijk hier was op 18 en 19 Dec. 1642 en toen Nieuw Zeeland ontdekte voor Europeanen. Vele geografische namen in Nieuw Zeeland verwijzen nog steeds aan Tasman b.v.: Tasman Sea, Tasman Glacier, Mt. Tasman, Abel Tasman Nat. Park
Wandering Albatross

Terug aan de Oostkust op een korte wandeling in de omgeving van Blenheim, in een soort van delta-achtig gebied, kwam ik deze vogel tegen: een "Black Stilt" in het wild! (boven)
Uit een briefwisseling met de Black Stilt Conservatory in Twizel (Department of Conservation) bleek waar deze vogel uit het ei kwam en wanneer zij ('t is een vrouwtje) losgelaten was in het wild. Ze was niet gezien in vele jaren, en men was erg dankbaar voor de gerapporteerde observatie van deze verloren vogel.

Albatross on the wing
Dusky Dolphin
Hein Seal Kaikoura
Hein Kaikoura
Kaikoura beach
kakoura coast 2
Kaikoura Coast
Group of Dolphins
Mollymawk
NZ Fur Seal
Petrel
NZ wines
Seal on Wall
Shags
Wil Kaikoura

Kaikoura: een erg interessante plaats zo'n 100 km ten noorden van Christchurch aan de oostkust. Het ligt op een schiereiland met als achtergrond de Seaward Kaikoura Bergketen (met net wat verse sneeuw).
Voor de kust ligt het begin van een onderzeese "canyon". Opwellend voedselrijk water maakt het leven van een rijke varieteit aan mariene organismen mogelijk: zeehonden, dolfijnen (vele verschillende soorten), walvissen (ook diverse soorten) en een groot aantal vogels die feest vieren met het grote aanbod van vissen.

We vermaakten ons hier voor meer dan een week met strandwandelingen, Hein zwom tussen en met de dolfijnen, en ging op een albatross boot trip, en.........

..........genieten van het leven!
Terug naar Nieuw Zeeland 2008 pagina 1
Aotearoa nogmaals hartelijke dank voor deze magnifieke reis!!!!